2015. április 16., csütörtök

Vörösmarty tér - kézmíves vásár



Manapság a Vörösmarty téren vitt át az utam, akkor akadtam rá a kézműves vásárra.
Kicsit adventi hangulat ötlött fel bennem, igaz a karácsonyi díszek hiányoztak. Azért volt mit nézni, többségében tetszettek a kiállított portékák, voltak nagyon míves darabok is.




Nekem úgy tűnt, hogy döntően a keramikusok nyerték el a zsűri kegyeit, mert itt csak zsűrizett tárgyakat vehetsz, és kerámiából volt számtalan.

A kerámiák közt is dívott a belőlük készült
virágkompozíció, annak számtalan megjelenése.


Vannak azért használati tárgyak bőven. Nekem a szolidabb kivitelűek tetszettek, de vehetsz extravagáns színkeverékest, vagy modern mintásat is.
Persze a provanszi stílus - mint mindig, most is - megfogott.




Ízlésesnek, ötletesnek találtam a kerámia medálokat.
Az általam fotózott választék csupán hányada a valóságosnak.
Akár színben, akár mintában biztosan találsz ízlésednek valót, ami még - talán - a ruhatáraddal is szinkronban van.



Bár már máshol láttam, sőt találkoztam is személyesen a csokiból készült használati tárgyakkal, de az itt bemutatott szortiment lenyűgözött. Tényleg mindent meg lehet formázni csokiból, de hogy mi az értelme, azt nem nagyon tudom. Ki kell próbálni, milyen is beleharapni - mondjuk - egy villáskulcsba.


Persze vannak textilből, fából, gyöngyből, és még számtalan dologból készült tárgyak is, némelyik nagyon megfogott, csupán az ár riasztott vissza a vásárlástól.

Apropó árak. Szerintem szemérmetlenül drága minden, még a valutában vásárlóknak is.

Sohasem értettem meg, miért jobb néhány darabot nagy haszonkulccsal eladni, mint sokat kevesebb árréssel, de összességében nagyobb nyereséggel.

Arról nem is beszélve, hogy az itt felfedezett árus, művész a későbbiekben mennyit profitálhatna az ismertségéből, jó híre terjesztéséből. Mint "kirohanásomból" kitűnhet, ez a momentum kiverte nálam a biztosítékot.

Na jó, egy kis evéssel, ivással lehiggadhat az ember, arra ha nem is túl sok, de úgy vélem, elégséges hely, lehetőség van. Lassan már kialakul a "szokásos" vásári választék, bár most úgy láttam, mindenféléből csak egy-egy volt. Szemre minden jól nézett ki, kóstolni nem volt lehetőségem.




Beszámolómat két jópofa dologról készült fotóval zárom, a többit pedig te is megláthatod, ha felkeresed a vásárt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése