2018. február 24., szombat

Kastélyhotel Sasvár

Mivel ott nőttem fel, ezért nekem a Bükk az első, a legszebb, de azért a Mátra sem kutya.
Látogass el tehát a Mátrába, a Tarna patak völgyében fekvő Parádsasvárra, ott is keresd fel a Kastélyhotel Sasvárt, és ha megtaláltad, akkor tölts is el ott egy pár napot. Megéri. Előre bocsájtom, nem olcsó, de különböző akciókban kedvező áron is eltölthetsz ott egy kis időt.

Egy cseppet speciális helyzetben voltunk, mert odafelé menet szépen esett a hó, másnap hétágra sütött a nap az akkor úgy félméteres hóra, majd harmadnap, hazafelé újfent hóesésben utazhattunk. Ezt azért írtam le, mert a csodálatos táj, a fenséges kastély mellett a hó tovább fokozta a hatást.


 A kastélyt csodálatosan felújították, valamikori fényében ragyog, de belépve is egyből megfog az elegancia, a kiválóságot tükröző megjelenés.

 Bármerre jársz, a folyósón, a lépcsőházban, a társalgókban, olyan érzésed támad, mintha egy gróf meghívásának eleget téve keveredtél volna ebbe a lenyűgöző környezetbe, mintha ma is a tulajdonos család itt élné mindennapjait.

Három órától foglalhatod el a szobádat, mi már kettőre odaértünk, így volt idő megismerkedni a kastély rejtelmeivel. A szívélyes személyzet is segített ebben. A recepciós kérés nélkül ajánlotta a programokat, mit is tehetnénk az egy órányi idő alatt.

Először is felkaptattunk a kilátóba, ami a kastély sarkában magasodik a táj fölé. Egy kör alakú lépcsőházban jó pár csigalépcsőt megjárva szédületes látvány fogadott, persze - mint írtam is - a hónak köszönhetően.

A kilátóként szolgáló toronyban csodálatos és persze korhű szalonokat találhatunk, néhol sakkal, néhol billiárddal, vagy társasjátékokkal, így akár egy népesebb társaság közös foglalatosságához is kitünő környezetet biztosítva.

Van egy - egyébként zárt - szabaduló szoba, amit bárki kibérelhet kettőtől hét főig. Ezt nem ismertük meg közelebbről.

A három szárnyból álló épületkomplexum minden szeglete elérhető egy föld alatti folyósón keresztül, így hidegben, vagy esetleg kellemetlen időjárási viszonyok között is kellemes környezetben éred el az éttermet, vagy a wellness központot.

Az étterem sem marad el a többi helyiségtől. Az ételek ízletesek, változatosak, esetenként különlegesebben elkészített, egyébkényt szokványos ételt is felszolgálnak.
Nap közben pedig a kávézósarokban pihenheted ki az üdülésed fáradalmait, közben a friss sajtót olvasva.

Nem ragozom tovább, hiszen ezer oldalnál vagy fotónál is többet jelent a személyes élmény. Garantálom, hogy el leszel varázsolva!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése